ZODM2014 4.den - Olympiáda završena štafetami

23.01.2014 15:51

Poslední olympijský den ukončily štafety. První se na svůj úsek vydala Regina a Pája, úkol to byl více než nesnadný, neboť start byl hromadný a na trať se společně až hromadně vydalo 28 starších holek ( některé i mladší...). Regina startovala krásně vpředu, ale nervozita a zima udělaly své, nakonec trochu zachybovala v bludišti a předávala Vojtovi překvapivě až o minutu za Pájou, která si krásně držela stále stejnou pozici. Štafetu tedy přebral Vojta (na 26.místě) a Kuba (na 22.místě), oba se snažili dohnat nějaké soupeře (Vojta předával 21., Kuba 24.) Třetí úseky jela opět děvčata, tentokrát si už obě holky dávaly pozor a snažily se zmenšovat ztrátu (Regina předávala19., Pavla 23.). Kluci zabrali do cíle a nakonec vybojovali 17. a 21. místo (z 28). Pro Kubu a Páju je to jednoznačný úspěch. Vojta s Reginou mířili přece jenom o trochu výš, ale nechali za sebou 11 štafet, což je taky dobrý výsledek.

O hodinu později startovaly štafety mladších, kde za nás rozjížděly Kačka a Marťa. Kačka vylítla jak blesk a jela v první polovině, Marťa to rozjela trochu pomaleji, ale dostávala se postupně dopředu. Vašík přebíral štafetu na výborné pozici, zdálo se mi, že v té první polovině (na 13.místě). Kluci však byli velmi rychlí a pár se jich dostalo před Vašíka, přesto se statečně držel (19.místo). Kačka na svém třetím úseku jela stále výborně (předávka na 18.místě) a Vašík se snažil propracovat do první poloviny startovního pole. Šikovným posledním postupem předhonil dva soupeře a hnal se ke sběrce, což však bohužel neustál, při ražení upadl a oba dva tím opět pustil před sebe a dojel si pro 17. místo, které by bylo skvělé, ale mohlo to být 15., tak vládl trochu smutek. Marťa a Honza Vecko se nakonec drželi výborně (Matina předávala na 22.místě, Honza 24., Marťa 24.) a přijeli si pro výborné 21. místo.

Naši kamarádi Plzeňáci si odvážejí stříbro a 6. místo - výborné - gratulujeme.

Všichni si vedli báječně, nasbírali spoustu zkušeností a někteří se těší na další olympiádu.

LOBy jsou úžasné!

Děkujeme všem fanouškům a příznivcům za držení palců i pěstí....

Pár fotek opět na rajčeti:  https://anajavorecuk.rajce.idnes.cz/Olympiada_deti_a_mladeze_2014_-_den_4./  Zbytek z velkého foťáku doplním o víkendu.

J.