Trénink 11.6.2014 u hřbitova

13.06.2014 10:54

Ačkoliv již týden padal jeden teplotní rekord za druhým a slunce sálalo ostošest, ve středu v 15.00 se zvedl prudký vítr a přihnala se bouřka. V 15.15 již pršelo. I když o žádném řádění přírodních živlů se nedalo mluvit, tmavá obloha a masivní kampaň sdělovacích prostředků ohlašující už 2 dny příchod apokalypsy učinila s psychikou mnohých jistě své.  (Jenom blázen půjde dobrovolně za bouřky  na hřbitov.)

Dnešního tréninku se zkrátka zúčastnilo pouze tvrdé jádro klubu.

Byly připraveny 2 varianty.  Scorelauf, tedy hledání kontrol v libovolném pořadí  a liniový závod s větší náročností, kde se kontroly nacházely mimo vyznačenou trať a závodník mohl zkracovat a stále musel vědět, v které části linie se nachází.

Scorelauf běžel Honza Fišák, který zvládl trať za 48 min. Posbíral všechny papírky a získal tak fragmenty kvalitní soudobé poezie, kterou se Samem rychle poskládal dohromady.

Vašík  scorelauf nedokončil, ale 3 kontroly našel. Přece jen zapůjčená buzola nebyla z nejlepších.

Liniový závod vyhrál Sam s počtem všech kontrol a časem 34 min.

Druhý Jonáš z povzdálí sledován maminkou, která byla fascinována jeho rozhodností při volbě směru. (čas 35:40)

Třetí byl Ondra Petruš s tatínkem, čas 44 min.

Časoměřička Katka  zvyklá z kuchyně odvažovat ingredience od oka, trochu časy zaokrouhlila, ale při počtu závodníků to bylo jedno.

Linie se účastnila také společně Radka, Adámek a Adélka s Maruškou, spokojili se tentokrát  se třemi kontrolami z celkového počtu osmi, a pak se promočení vrátili.

Trénink připravily Katka a Stáňa a pomáhal jim Pavel  (tvorba kvalitní poezie).