termínovka 2014

24.02.2014 22:27

Počasí už láká k hledání kontrol, takže si už oživme, jakých závodů se letos budeme účastnit. Vše je přehledně sepsáno v rubrice "Závody před námi".

Oblastní výběr žactva (Vašík, Kačka) jedou již 22.-23.3. na zkušenou na soustředění do Hradce Králové, kde si v neděli také zaběhnou štafety.

Oblastní žebříčky zahajují 29.-30.3. v Jesenici. První závody jsou vždycky nejlepší, každý se těší, každý dělá spoustu chyb. Kdo může, ať jede! Do oblastního žebříčku se letos každému počítá 10 nejlepších závodů z 20 vypsaných. Takže nemusíte jezdit na všechny závody, ale kdo chce získat na závěr sezóny pohár, měl by jich alespoň 10 odběhnout. Jinak bude v nevýhodě.

Nositelé licence B (Vojta, Vašík, Kačka) budou jezdit na závody žebříčku B. Někteří z nich budou možná usilovat i o licenci A.

Jarní trojúhelník pořádáme tentokrát na přelomu května a června. Páteční sprint se poběží na Prelátu, sobotní oblastní přebor na klasice a nedělní závod pak na nové mapě Kameniště v měřítku 1:15000, shromaždiště Jedlová.

Účast na MČR se týká jen dorostu, ale musí se tam nějdřív kvalifikovat (Vojta?, Vítek?).

O prázdninách je možné dovolenou spojit s vícendenními závody, které se konají po celé Evropě, ale i blízko nás (LPM, NEJ). Zvažujeme účast na závodech ve Slovinsku a Chorvatsku.

Vrcholem dětské podzimní sezóny bude MČR oblastních výběrů žactva. Naše oblast postaví 3 družstva pro celkem 24 dětí (HD12-14). Cílem A-družstva bude umístění do 3.místa! Kdo z našich se dostane do nominace?

A pak se zase vrhneme na krosy, běžky a LOBy (bude-li sníh).