Sam a Klauda se stali vítězi Jarního trojúhelníku

03.06.2014 22:00

Počasí nám vyšlo, závody se organizačně povedly, nyní je třeba zhodnotit závody po sportovní stránce.

D10: Maruška i Adélka předvedly nejlepší výkony v pátečním sprintu - 1. a 2.místo! Sobotní závod se oběma vyloženě nevydařil. Koukněte na výsledky a pochopíte. Adélka si trochu spravila náladu nedělním 3.místem. Po sečtení výsledků všech etap Jarního trojúhelníku si však i přes to Maruška přiváží domů pohár za 3.místo (s hrozivou ztrátou 58 minut na vítězku - a to jí ve sprintu nadělila 15 minut!). Pohár je krásný!

H10: Sam zaběhl všechny tři etapy skvěle (2., 1. a 2.místo), což v součtu všech etap znamenalo pohár za 1.místo. Stal se naší největší hvězdou víkendu. Jonášovi se po pátečním vítězství a sobotním 2.místě nepovedla třetí etapa, ale chyba nebyla tak velká, takže v těžké konkurenci dokázal uhájit pohár za celkové 3.místo. V pátek se na trať bez fáborků poprvé odvážil Mikuláš a zvládl to se všemi kontrolami. Zbylé dny jsme si myslel, že běhal fáborky, ale ve výsledkách ho nikde nevidím. Tak nevím. Možná jen běhal po shromaždišti (tam jsem ho skutečně viděl).

D12: Kačka v 1. a 3.etapě ukázala, jak dokáže svým soupeřkám utéct. ve třetí nadělila soupeřkám 5 minut. Bohužel si svoji slabou chvilku vybrala v sobotní etapě při postupu na 2.kontrolu. Z té zřejmě vyplynuly i chyby na dalších dvou kontrolách. Ztrátu 15 minut pak už dokázala v nedělním závodě stáhnout jen na smutné 4.místo. Ale ona si to vynahradí o víkendu v Liberci v D14!

H12: mezi mladšími žáky máme letos silné zastoupení. Stabilní výkony o víkendu předvedl Břéťa a v součtu všech etap mu patří 9.místo. Na 12.místě se vypracoval spokojený Jindra. Štěpán zaběhl vyloženě pěkné závody, pouze chyba v pořadí kontrol při pátečním sprintu ho z celkových výsledků vyřadila - škoda, ale i poučení pro příště - byl by asi hodně vysoko! Jeho 8.místo v nedělním závodě se ztrátou pouhých 13 minut na špičkové české závodníky je však příslib do dalších závodů. Poprvé si H12 vyzkoušel Ondra (trochu jsme ho do toho postrčil). Nebýt nešťastné 3.etapy, tak bych řekl, že to zvládl mistrně. Takže: pochvala za kvalitní výkony v pátek a sobotu. A z neděle si nic nedělej - trať byla fakt těžká.

Závody si vyzkoušela i Klauda v D10L. V mnohačetné konkurenci lyžařek a běžkyň si dokázala na trati fáborky zkracovat a tím dosáhla fantastického úspěchu. Po etapovém 2., 2. a 3.místě si domů k překvapení maminky přivezla pohár za celkové 1.místo! A příště už prý posílí Marušku a Adélku v D10.

Za zmínku určitě stojí celkové 2.místo Vojty ve starších H18 (škoda tzv. "vandasovské" chyby na závěr sprintu). Hezké je i nedělní 1.místo Vítka v nevelké konkurenci H16.

Sobotní závod byl zároveň oblastním přeborem na klasické trati - oblastním přeborníkem se stal Sam (H10) a Vojta (H18). Jonáš dostal stříbrnou medaili (H10). To jsou velké úspěchy!

Výsledky jsou zatím jen na ORISu, třeba zde: https://oris.orientacnisporty.cz/files/2495_ef712596c0bf55d6aaa7008ee6f3a0fd.pdf. Ale jsou tam i jednotlivé etapy - stačí hledat. během pár dnů se objeví mapy na ob-postupech. Tak to tam pak prosím všichni dokreslete, ať to můžu zkouknout:  https://www.obpostupy.cz/gadget/ 

Fotky E1 a E2 jsem už dal na rajče, dnes možná přidám i E3: https://barluda.rajce.idnes.cz/.