oblastní soustředění a štafety v Hradci Králové

25.03.2014 17:58

O víkendu byli Vojta, Vašík, Kačka a Marťa na výběrovém soustředění mládeže západočeské oblasti v Hradci Králové. V sobotu za letního počasí byly v lese přichystány dva mapové tréninky. Při nich nás doprovázely houfy natěšených klíšťat. Mapová náročnost tréninku odpovídala reprezentaci juniorů, takže si každý vyzkoušel, jak může být orienťák těžký. Za chybu byl každý závodník po tréninku řádně pochválen, poučen a při závodě už ji snad neudělá ...  

Nedělní deštivé štafety nám přinesly velké překvapení: všechny dětské kategorie vyhrála naše oblast! Konkurence byla sice slabší, než jsme čekali, ale výkony všech byly velmi velmi dobré. Kačka si v oblastní B štafetě vyzkoušela na prvním úseku poprvé kategorii D14. Zaběhla třetí nejrychlešjí čas ze všech holek v D14, z naší oblasti nejrychleší - to je vynikající! Marťa pokazila první kontrolu, ale pak zaběhla ve druhé oblastní štafetě HD12 na svoje možnosti solidní výkon. Největším překvapením však bylo vítězství štafety H14 s Vašíkem na druhém úseku. To nečekal vůbec nikdo, ale všichni tři kluci podali nadprůměrný výkon, tak si tu radost zasloužili.

V květnu se žáci oblasti chystají na Vyzývací pohár do Pardubic - tam už se sejde plná konkurence z celé ČR, tak nelze čekat, že umístění na stupních vítězů zopakujeme. Vrcholem letošní žákovské sezóny bude mistrovství oblastních družstev v půlce října v Plzni. Nominace do tří oblastních družstev je otevřená každému závodníkovi H12, D12, H14 a D14 - a není zadarmo - každý musí o ní ještě v sezóně bojovat!

Vojta letos ve štafetách hostuje za Pragu Praha, na prvním úseku zaběhl spíše průměrný výkon - jeho štafeta skončila na 16.místě z 30 dorosteneckých štafet H18.

Výsledky ze štafet zde: https://oris.orientacnisporty.cz/files/2319_bbd15acacfd9cbf735e009bb692bbd9b.txt