Mistrovství ČR na krátké trati

25.06.2014 08:30

Letošní mistrovství na krátké trati se konalo v okolí Adršpachu. Mapové i fyzické schopnosti všech závodníků prověřily velmi těžké terény plné prudkých údolí, kamenů a sklaních měst. Čas pod 10 minut na km patřil k zázračným. Skoro by se řeklo, že najít kontrolu v té změti vrstevnic a černých flíčků (skal) bylo dílem náhody, ale pohled na výsledky nás z této představy vyvede - na prvních místech byli zase ti nejlepší, žádné velké překvapení se nekonalo.

V kategorii H16 běžel Vojta. Mezi cca 70 soupeři se v sobotním semifinále probojoval do B - finále, se svým výkonem byl spokojen, i když několik chyb se tam najít rozhodně dalo. A finále (18 nejlepších) nebylo zas tak daleko - uteklo o necelé 2 minuty.

Nedělní finále přineslo o několik úrovní náročnější tratě. Vojta v tak těžkém terénu ještě neběžel. Na trati udělal tři chyby, z toho jednu opravdu velkou (6 minut), ale nevzdal to, bojoval, některé postupy měl dokonce nejrychlejší. V cíli ho pak čekalo milé překvapení - jeho výkon totiž patřil k těm lepším a bylo z toho 8.místo v B-finále - většina jeho soupeřů se v lese chovala podobně či hůř. Po sečtení výsledků všech finále (A,B,C,D) mu nakonec patří krásné 23.místo na Mistrovství ČR.

Výsledky, fotky, mapy atd. jsou zde: https://kratka14.magnusorienteering.cz/cs/vysledky.html

Dokument z M ČR v OB na krátké trati vysílá Česká televize na programu ČT Sport ve čtvrtek 26. 6. v 14:50 - 15:20 (repríza v pátek 27.6. v 10:45). Doporučuju všem to zkouknout - A finále byly hodně napínavé.