Zítra závěrečný závod oblastního žebříčku 2017

30.09.2017 22:00

Zítřejším závodem u Merklína vrcholí letošní oblastní žebříček Západočeské oblasti. V žákovských kategoriích, kde se budou tradičně udělovat poháry za první tří místa, se letos počítalo nejlepších 11 výsledků ze 17 závodů. Díky novému bodování jsou výsledky před posledním závodem stále otevřené, nikdo nemá nic jistého. Průběžné výsledky zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=4065


A jaké šance mají mladí mloci? Letos to vypadá na 5 pohárů (z 18 možných - to je slušný oddílový výsledek, ne?)


Adélka v kategorii D12 má pohár už jistý. Uhájí však své těsné druhé místo před domácí Laurou z Ostrova? Nebo se snad ještě dokáže probojovat před nedostižnou Kačku z Plzně? K tomu by však potřebovala vynikající výkon, tj. vítězství aspoň o 4 minuty!


Miki v H10 bude zítra hájit první místo. Náskok má velký, tady by to mělo vyjít. Ale desetiletí mladíci jsou velcí plašani, domácí Kuba se ještě nevzdává ... stát se ještě může ledacos.


O poháry v H12 se podělí Jonáš a Sam se Šimonem z Plzně, který dnes ukázal, že má dobrou formu (vyhrál o 5 minut). Zatímco Jonáš musí hájit těsný náskok na prvním místě před plzeňslým soupeřem, Sam na třetí místo dosáhne určitě (druhé místo je hodně daleko).


Nejtěžší pozici k udržení průběžného prvního místa má Maruška v D14. Boj je stále otevřený a těsný. Maruška však do posledního závodu vstupuje před svými soupeřkami s mírným náskokem, který dnes o kousek zase zvýšila. Tady to bude ještě velmi napínavé.


Držíme všem palce.


L.