Krušnohorský běh do vrchu (+ průběžné výsledky poháru v přespolních bězích)

12.09.2014 20:00

V sobotu se konal první podzimní kros s naší účastí na Božím Daru. O závodě mám pouze zprostředkované zprávy: bylo to pořád do kopce, všichni naši se velmi snažili a běželi krásně, soupeří jsou zdatní. Medaili za druhé místo přivezl Jonáš.

Průběžné výsledky poháru jsou na stránkách LK Jasan Aš: https://lkjasan.ic.cz ( https://lkjasan.ic.cz/kvp2014/prespolakKrusnohorskyHorskyBeh14.pdf)

V sobotu je další kros v Abertamech.

L.

Připojuje Jana:

Na závod jsem vezla Vašíka, Marušku a dvě rodinné posily - sestřenice Klárku a Aničku. ( Závodu se nakonec zúčastnila jen starší z nich Klárka Dřízhalová, která hájila naše barvy a závodila také za MLOK). Další závodníky dovezla Monika - Jonáše a Štěpána a sama se také aktivně závodu zúčastnila. V předstartovním napětí se nám však podařilo prohodit Joníkovi  a Štěpánovi čísla, čímž jsme připravili několik horkých chvilek především Jonšovi, kterého nejprve chybně vyhlásili na 6. místě a poté pořadatelům i nám, když jsme se snažili přijít na to, kde se stala chyba:).

Nakonec se však vše v dobré obrátilo a Jonáš byl vyhlášen na správném 2. místě, které si vybojoval statečným výkonem na trati 700 m, kde byl předstižen pouze o rok starším Mikulášem Beštou a to pouze o 2 vteřiny. Štěpán Šesták na stejné trati skončil na krásném 4. místě. Se 700 m do kopce si musela poradit i Maruška, která obsadila místo páté. K závodu na nejkratší trati závodu nastoupila Klárka Dřízhalová a meźi 14  lyžařkami vybojovala pěkné 10. místo.

Toto všechno se odehrávalo nahoře na Božím Daru na Jahodové louce. Tou dobou se na svůj start spouštěli dolů do Jáchymova starší závodníci a mezi nimi i Mloci Vašík a Monika, kteří startovali z Jáchymova od stanice lanovky.  Vašík se vydal na trať nekonečných 3 km do vrchu a zvládl ji za výborných 21:34 na 6. místě ( 3,5 minuty za vítězem). Monika je statečná žena žena a nebála se vyběhnout si 9 km do vršku...

Počasí bylo letní, pořadatelé milí, na Božím Daru dobře vařili, náramně jsme si to užili.