Náročný orientační víkend v Nejdku

01.09.2014 22:00

Pořadatelé z Nejdku závodníky rozhodně nešetřili, přichystali pro ně kupu tradičních i nezvyklých závodů. Hlavním lákadlem však byl tříetapový WEST CUP. Bohužel se všechny etapy nepodařilo postavit zcela podle představ závodníků a soutěžního řádu, ale nějak se to zvládlo a proto se věnujme spíše našim úspěchům.

Vítězkou kategorie D12 se stala suverénní Kačka. Vyhrála 1. i 2.etapu, což jí zabezpečilo dostatečný náskok před ruskou soupeřkou do 3.etapy. Domů si veze dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili za etapy a zlatý pohár za
celkové vítězství!

O poháry v kategorii D10 bojovaly Maruška a Adélka.  1.etapa jim oběma zrovna nevyšla. Maruška však vyhrála 2.etapu, ve třetí doběhal na 4.místě a celkově to stačilo na krásný pohár za 2.místo! Adélce se podařilo umístit na 3.místě ve 3.etapě, celkově 4.místo.  Nutno dodat, že zejména 3.etapa byla postavena nečekaně náročně s postupy mimo cesty, ale obě to zvládly.

To samé platí pro Sama a Jonáše v H10. V 1. Etapě se blýskl Jonáš krásným 2.místem. Samovi se podařilo vyhrát 3.etapu. V součtu 3 etap odváží pohár za 3.místo Sam, Jonáš končí na celkovém 4.místě. V H12 jsme měli dva zástupce: Štěpán předvedl vyrovnané výkony a celkové 6.místo v H12 je už velmi pěkné. Břéťovi nevyšla hlavně náročná 2.etapa, kdy zřejmě vynechal kontrolu.

Podobnou smůlu si vybral i Vašík v H14. Po slibné 1.etapě (sice nenašel dvě kontroly, ale bylo to chybou pořadatelů, kteří zapomněli některé kontroly roznést do lesa) ve druhé náročné  etapě nabral ztrátu přes 30 minut a smůlu završil ve 3.etapě, kdy v závodě systémem "volné pořadí kontrol" omylem vynechal
jednu kontrolu.

V kategorii HDR bojoval Adam s doprovodem tatínka a Máši. S výkonem však byli spokojeni pouze v neděli.

Výsledky jsou zde: https://westcup.nejdek.net/index.php/vysledky

Oprávněně kritický pohled na závody dospělých se dočtete zde: https://mlok.wz.cz/