Výsledky středečního oddílového přeboru MLOK na krátké trati

13.04.2018 22:00
Tréninkový závod na middlu nazvaný přeborem MLOKu absolvovalo letos nejvyšší počet účastníků - celkem na 4 tratích 26 odvážných.
Závod byl ztížen několika neplánovanými i plánovanými událostmi. Tou plánovanou byla skutečnost, že ne na všech kontrolách budou krabičky, a čísla na krabičkách neznamenala nic. Tím víc se každý musel spoléhat na svoje mapové schopnosti a na kontrole věřit, že je to ta jeho (v lese byly kontroly na některých místech dost nahuštěné). Ostatně, na toto byli předem všichni upozorněni. Pro příště zvolíme klasický postup a číslo krabičky bude odpovídat kódu kontroly v popisech. Zápletka, kterou by nevymyslel ani bývalý MLOKčí mág Pavel Princl............
Neplánované zádrhely nastaly neplánovanými pracovními úkoly stavitele, který na trénink nedorazil, předané úkoly byly splněny na 99%, ale to není celých 100%, a proto se nakonec do lesa "nedostavily" na místa kontrol 2 lampionky a jedna krabička přeskákala o kontrolu vedle. Krabička čiperka vlastně nic neovlivnila, pouze se upravilo pořadí krabiček v zadání závodu v PC a upravily se načtené výsledky. Větší problém byly chybějící kontroly po startu, obě před první kontrolou s krabičkou na všech tratích. Co to znamená pro vydané výsledky, to se dozvíte na konci. Na druhou stranu se jednalo o místa, která byla naprosto jednoznačná. V tréninku se snažíme kontrolu najít, protože si myslíme, že ji stavitel dal blbě. No to je ale blbost, protože v MLOKu stavitelé chyby nedělají, maximálně jedenkrát za deset let. Stále platn,á zásada, co udělat v této situaci je, že nehledáme a běžíme dál. Proč? Protože při závodě je to chyba, která znamená po protestu v cíli zrušení celého závodu. A protože nikdo protest kolegiálně nikdo nepodal (stejně je to marný), přebor MLOKu platné výsledky mít bude.
Podle mezičasů je vidět u některých závodníků, že neprošli všechny kontroly, případně razili v jiném pořadí. Největší chybu udělali i velcí borci těsně před koncem tratí, kde místo kontroly prohlubeň (číslo krabičky 43) narazili dětskou konec pěšiny (č.45). Podívejte se na mezičasy, ostudy.
A jak se teda vyznat ve výsledcích? Protože je pravdou, že nemůžeme spravedlivě srovnat dobu hledání nezanesených kontrol, je celkový čas je spočítán od naražení první krabičky na trati. Po takto spočíteném času jsou už mezičasy počítané od startu, čas cíle taky. Žlutě jsou označeni ti, kteří nemají vše oraženo správně (spočtený čas, problémová kontrola). Ti, kteří nemají oraženou první kontrolu s krabičko, nemají čas spočítaný jako zbytek, protože na rozdíl od jiných prostě tu první krabičku neorazili.
Raška
 
 
Když tedy diskneme ty, co narazili špatnou kontrolu, nebo jim nějaká chybí, tak oddílovými přeborníky pro rok 2018 jsou: Mikuláš Prinz, Jan Milota a pardubická Martina Valachová ... vítězům blahopřejeme.
A pro nás ostatní (včetně pořadatelů) je to motivací ke zlepšení.
 
L.