Vojta zahájil zimní sezónu vítězně

31.12.2017 14:59

První závody v lyžařském orientačním běhu v letošní zimní sezóně se běžely o víkendu 16.-17.12.2017 v německém Carlsfeldu. Na závodníky čekal dostatek sněhu, náročné tratě a zajímavá konkurence. 

Mariánskolázeňským závodníkům se sobotní závod nevídaně povedl! Vojta, který se vrátil z ročního studijního pobytu ve Švédsku, vyhrál mezi všemi českými juniory H20 a svým časem by se neztratil ani mezi muži, kteří měli stejnou trať. Vašek na trati H17 si na startu pořádně nenastudoval mapu a utíkal jak lyžař „hlaďař“, než si uvědomil, že tak jednoduché ty kontroly nejsou … taková ztráta už nešla na krátké trati dohnat. A ještě jednu naši závodnici musím zmínit: v kategorii dorostenek D17 zvítězila odchovankyně mariánskolázeňských běžkařských stop a našeho oddílu Káťa Černá. Ta však od letošní zimy nově reprezentuje už pouze plzeňský oddíl.

V neděli se běžel závod na dlouhé trati (v Čechách ji nazýváme „klasikou“). Díky sněžení a nadměrným délkám tratí byl závod mnohem náročnější než ten sobotní. Výbornou formu potvrdil Vojta jasným vítězstvím v kategorii juniorů - jeho trať měřila 19 km vzdušnou čarou, najel však přes 27 km. Jeho čas by znamenal výborné čtvrté místo v mužské kategorii. Vašek po dlouhých dvou hodinách na trati už odmítl objet zbývající tři kontroly a vyčerpaný jel rovnou do cíle. A nebyl ten den sám, kdo závod nedokončil. Nedělního závodu se zúčastnil i Honzík v H14 - těžkou trať, na které strávil 104 minut, si však v cíli pochvaloval.

Výsledky z obou závodů najdete zde: https://www.ski-orienteering.de/