Máme za sebou první oblastní závody v Rakovníku

26.03.2018 12:22

Pohledem Pepy Miloty:


PROBUZENÍ PO JARU SE ZATÍM ODKLÁDÁ


Ve spíše skromné sestavě jsme se účastnili prvních letošních závodů, které u Červeného mlýna kousek od Rakovníka pořádaly oddíly JES a KAD. Na to, že je nás přes šedesát, je osmnáctičlenná výprava v podstatě hrstka. Omluvenku mají pouze Bartošovi, kteří běhali stejný víkend u Hradce Králové. 


Sobotní závod na krátké trati se odehrával ve spíše rovinatém lese s poměrně bohatou sítí cest a různých pruhů vykácených pasek, takže k dobrému výsledku stačilo nasadit plynulý běh a při něm hlídat, co je v mapě zakresleno. Takové příjemné jarní proběhnutí. Asi ale bude chvíli trvat, než se po zimě pořádně rozkoukáme. Na lehčí závod narazíme stěží.


Odpoledne se za účasti už jen deseti "mloků" běžel v rakovnických ulicích sprint. Nechci nijak hanět práci pořadatelů a nás naopak vynášet bůhvíkam do nebes, ale jakýkoliv byť třeba jen tréninkový sprint, co jsme za poslední dva roky dělali, byl o několik řádů zajímavější a těžší. Jednalo v podstatě jen o proběhnutí se ulicemi. I tak se Jonášovi podařila jedna minutová chyba, která ho stála bednu. Lucie Fišáková si po dopolední výhře v D10L dala poprvé normální desítky, ale bude to muset asi přehodnotit. Devatenáct minut na první kontrolu a celková ztráta přes půl hodiny na vítězku je při 1,5 km dlouhé trati s osmi kontrolami přece jen dost.


V neděli na stejném místě jako v sobotu se odehrála další krátká trať. Celková účast byla na oblastní poměry mimořádná. Konal se totiž souběžně i žebříček pražské a středočeské oblasti, a tak bylo na startu tisíc běžců. Takže konkurence jako hrom. Závodilo se v úplně jiném lese, kde to mělo celostátní parametry. Bylo to hodně členité a téměř všechny kontroly byly umístěny v hnědé barvě (kupky, srázky, údolíčka apod.). Mapařinka od začátku do konce. Skončit někde v popředí znamenalo velmi dobrý výkon. Z tohoto hlediska je nutné vypíchnout deváté místo Mikyho Janocha v H12, kde závodilo 65 kluků! 

 

Výsledkově to tentokrát nebyla žádná sláva, ale závodů bude dost a zlepšovat se dá vždycky. Výsledky:

D10L - Lucie Fišáková (1., 8. - D10, 4.)

H12 - Mikuláš Janoch (4., 4., 9.),
H14 - Jan Pivec (5., 6., 32.), Jonáš Černý (8., 5., abs.),

H16 - Břetislav Milota (6., abs., 16.)

Dva závody běžel nebo šel Honzík Milota (P).


Pohledem Honzy Fišáka:


Závody v Rakovníku byly poučné a je škoda, že MLOKů nebylo víc. Mládež sice v oblastním měřítku dopadla docela slušně, ale ve srovnání s Prahou se k bedně jen přiblížila. Počasí bylo chladné, nakonec docela milosrdné. Tratě velmi dobré. Z neznámých důvodů v neděli nebyla klasika, nýbrž krátká.
Jmenovitě: Lucka na linii výborně, je však už načase, aby běhala bez fáborků. Mikuláš J. přešel velmi dobře do H12 , Jonáš, Honzík a Břéťa slabý průměr.


Výsledky:

https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=4319

https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=4320

https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=4322