Výsledky a vyhodnocení mapového tréninku - Lesní pramen u hudebního pavilonu 27.9.

28.09.2017 14:00

Při krásném, téměř baboletním počasí se v lázeňském prostředí areálu Lesního pramene sešla opět celá řádka Mloků, kteří přišli potrénovat do zajímavých terénů na mapě Pastýřského odpočívadla.

Tratě byly postaveny dvě:

-Krátká trať s pěti kontrolami cca 1,4 km dlouhá, byla vedena Geologickým parkem. Určena byla pro začátečníky a rodiče - klasické Hádéerko. Postupy byly vedeny po cestách, s menšími dohledávkami.

-Dlouhá trať s devíti kontrolami, cca 2,1 km dlouhá a s převýšením více jak sto metrů, určená již zkušenějším závodníkům, přesto však s obtížností kterou dokázali zvládnout i ti nejmladší (Miki, Ondra P.). Trať byla vedena přes vrchol Žižkova vrchu (zde závodníci mohli splnit dobrovolný úkol spojený s časovou kompenzací - zjistit název vyhlídky). Poté se trať stočila zpět do Geologického parku. 

Stavitel trati (ehmm) se bohužel dopustil při rozmisťování kontrol "drobné chyby" (ta pravá jáma byla opravdu kousek vedle), za což se všem závodníkům omlouvám. Zejména pak trenérce Janě, kterou jsem tímto při doprovodu nováčků k této kontrole uvedl do značných rozpaků, a dále pak Břéťovi, který jako poslední startující našel správnou jámu a s přesvědčením, že kontrola je již stažená se vydal do cíle. Pak se vrátil jí ještě najít a orazit, čímž si výrazně časově pohoršil. Proto jsem se nakonec rozhodl uznat mu ten první cílový čas.

Na krátkou trať se vydali hromadně začátečníci a nejmladší Mloci v počtu jedenácti dětí. A později příchozí Radka s Honzíkem M. Čas se neměřil. Šlo hlavně o to číst správně mapu a orientovat se v terénu za pomoci cest a jiných důležitých orientačních bodů. Za doprovodu rodičů a trenérů Jany Bartošové a Honzy Fišáka si poradili i se špatně umístěnou kontrolou. Postupně minimloci pod dohledem trenérů našli všech pět kontrol a do cíle se přiřítili s rozzářenýma očima. Moc nás těší jejich zájem o tento sport a doufáme, že jim to vydrží.

Dlouhou trať jsem rozdělil na dvě kategorie. Dlouhá klasicky (na mapě 1:10 000) a dlouhá ultimate (na mapě v měřítku 1:15 000 z roku 2005 bez revize). Devět kontrol nakonec neudělalo nikomu žádné větší problémy, až  na pár krátkých dohledávek, zejména pak na oné kritické jámě (ehmm).  Správnou odpověď  na dobrovolnou otázku (vyhlídka Bedřicha Viléma), přinesli kromě Marušky, Ondry P., Adama a Břéti všichni. Těm bylo odečteno z výsledného času 3 minuty. Adamovu odpověď: "Triangulace - poškození se trestá", jsem opravdu nemohl uznat. :-)) A zde jsou výsledky po odečtení časových kompenzací:

ULTIMATE: 1. Pepa  22:40, 2. Hanka 23:24, 3. Luděk 37:25 (ve vycházkovém tempu)

KLASICKY: 1. Adélka 27:24 (gratulace!!!), 2. Sam 29:05 (gratulace!!), 3. Veronika 32:16 (gratulace - příště už ULTIMATE!), 4. Honzík 32:35 (příště s vlastní buzolou!!!), 5. Maruška 35:01 (se správnou odpovědí by to bylo na bednu!), 6. Břéťa 37:05 (když není kontrola na správném místě - bude určitě někde poblíž :-)), 7. Adam 48:50 (Triangulátor), 8. Miki 51:35 (dobrá práce!), 9. Ondra P. 51:37 (dvě vteřinky, jaj....jinak super!), Radka a Žaneta prošly trať bez větších problémů taky celou - vycházkovým tempem - neměřeno.


Díky všem za hojnou účast, byli jste šikovný!

LP