Mapový trénink 11.10.2017 - hodnocení

11.10.2017 21:27

Další mapový trénink se uskutečnil ve středu v lese "u krmelce". V lese byly postaveny dvě tratě:

 

Pro pokročilé:

Fyzicky i mapově náročnější trať měřila dohromady 4,7 km a tvořily ji čtyři okruhy každý o dvou kontrolách. Na tuto trať se nakonec vydalo celkem 14 závodníků (Ondra P., Miki J., Sam, Honzík, Adélka, Maruška, Tomáš, Marek, Hanka, Radka, Veronika a nakonec i Jenda, který se sem "kvalifikoval" z kratší trati a potom ještě Adam, který v jednom z okruhů dělal doprovod Radce). Tento typ trati umožňoval upravit si konečnou vzdálenost podle svých možností a chuti vynecháním okruhů. Některým ale naopak nestačil prvně navrhovaný počet a ještě si jeden okruh z tréninkových důvodů přidali. Nakonec všichni zvolili počet okruhů správně, jelikož všichni dorazili v pořádku do cíle. 


Pro začátečníky:

Kratší a jednodušší trať hvězdicová byla postavena tak, že ve vzdálenosti 400-700m  od startu bylo rozmístěno 6 kontrol. Na každé mapě však byla nakreslena kontrola jen jedna. Závodník si vzal mapu, doběhl na kontrolu, vrátil se do cíle a teprve potom vyrážel s novou mapou na novou kontrolu, mohl tedy absolvovat 6 kontrol. Tímto způsobem se do lesa vydali zcela samostatně i naši nejmladší a začínající orienťáci. Když se někomu kontrolu nepodařilo nalézt, snadno se vrátil, mohl si nechat poradit a pak to zkusil znovu.

Tuto trať absolvovali : Adam, Miky P., Míra, Tomas, Mael, Leonka s Adélkou, Zuzka, Jenda, Honzík s tátou a jednu kontrolu i malá Anička P. s maminkou.


 

Vojta